ביטול חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/03/15 15:08 יד באדר התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב

ומי ייתן ותוכל להיות לי לעזר

בעוד כ 3 חודשים הייתי אמורה להתחתן.

החתונה בוטלה, זאת לאחר שגיליתי צדדים לא נעימים בבן זוגי, ונראה לי שלא אוכל להתמודד איתם בהמשך החיים.

האירוסין נעשו בביתי לפני כשבועיים.

החתן המיועד קיבל ממני במתנה את ספרי הש"ס ועוד סלסלה עם מתנות לחתן.

מנגד, הוא הביא לי זהב, ומשפחתו הביאה לי מתנות שונות (איפור, מוצרי קוסמטיקה וכו')

החזרתי לו את הזהב, הוא החזיר לי את הספרי ש"ס

אמרתי לו שמעבר לש"ס הוא לא צריך להחזיר לי כלום (אין לי מה לעשות עם זה)

הוא אמר לי את אותו הדבר. שאשאיר את כל הדברים.

ואכן זה מה שעשינו.

האם עליי לעשות משהו עם המתנות שקיבלתי? למרות שלא ביקש אותם חזרה?

חשוב לי לציין שטרחנו רבות לאירוסים ועלות האירוח היה גבוה מאוד.

חשוב לי לציין שהוא כועס ומאוכזב.

ויש בי פחד מאוד מנושא ההקפדה.

איך אוכל להמנע מכך?

תודה לכבוד הרב וחג פורים שמח

תשובה

שלום וברכה

אוי....

בשל העובדה שנפרדתם יפה, והחלטתם למחול האחד לשני על המתנות שניתנו האחד לשני, אין את חייבת לעשות דבר עם המתנות שקבלת, ואת רשאית להותיר אותם אצלך.

לגבי כעסו ואכזבתו: כעס והקפדה של האחר כלפינו אינם עדות שאנחנו נהגנו לא כשורה. הדבר יכול לנבוע גם מכושר שיפוט וממניפולטיביות של השני. לכן, לא יהיה זה נכון לתת לשני לשלוט על חיינו, בעקבות החששות שלנו מקפידא.
מה אפוא כן נכון לעשות ? כשכועסים עלינו ומקפידים עלינו אנו צריכים לשוב אל עצמנו ולבחון האם נהגנו כשורה. את מה שעשינו שלא כדין ושלא כיושר – לנסות ולתקן, ואם פגענו חס ושלום – לפייס ולבקש מחילה; ברם, לאחר מכן, אנחנו צריכים להשתחרר מהצל הזה, ולפנות אל הארת חיינו, ולא לאפשר לעננים להעיב על חיינו במקום בו הם מנסים לעשות כך.

כל טוב ושמחינו בשמחות