התרת נדר שנדרתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/15 21:16 יא באדר התשעה

שאלה

לפני שבועיים נדרתי נדר שאם אני יתקבל למקום מסויים (מקום של שירות לאומי) אני יילך אליו .

אמרתי את זה במילים :"אני נודרת" .

בסופו של דבר התקבלתי לאותו המקום אבל מסיבות שונות החלטתי שלא ללכת למקום הזה.

יש לי כמה שאלות:

1. אמרתי את זה לעצמי בקול, אף אחד לא שמע. האם יש תוקף לנדר?

2. במידה שכן, מה אני אמורה לעשות בשביל לבטל את הנדר? אפשר לעשות את זה לבד בלי לשתף רב בתהליך?

אשמח אם תוכל בקשה לפרט לי מה עליי לעשות, זה מאוד מציק לי. תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אכן נדרים הם נושא בעל עוצמות ענקיות.
אסור להסתבך בנושאי נדרים, וזו גם ההזדמנות לומר שוב ושוב כי הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לא לידור נדרים. אפשר לקבל על עצמנו דברים, אך לומר בפירוש בלי נדר.
לפי מה שאת מתארת אכן מדובר בנדר, וצריך ללכת לחכם להתיר את הנדר.

כל טוב והרבה שלום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן