מה השכר שאלוהים רוצה על בריאת העולם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/15 20:29 יא באדר התשעה

שאלה

שלום רב,

אלוהים ברא לנו עולם נהדר, אך מה השכר שאלוהים רוצה על העולם הזה? מה הוא צריך לקבל ? הרי ההיגיון אומר שגם אלוהים צריך לקבל שכר על עבודתו, או תשלום כלשהו.

בברכה.

תשובה

שלום וברכה

אנחנו לא יכולים להציץ אל ״מאחורי הקלעים״.
על הקב״ה אנחנו יודעים רק את מה שהוא חושף בפנינו בתורתו הקדושה.
הוא לא כתב בתורה למה הוא ברא את העולם.
הוא התחיל את התורה באות ״ב״, וגם מבחינה תוכנית הוא מלמד אותנו על כך שהוא אכן ברא את העולם, אך לא את הסיבות לכך.
לפיכך, אין אנו יודעים על כך דבר.
אנחנו יכולים לשער כי ההנחה בשאלה שלך אינה נכונה. אין ריבונו של עולם צריך לקבל דבר ממה שנמצא מחוץ לו, שכן אין מושג כזה של להיות מחוץ לאלוקות.

כל טוב