חזרה בתשובה לא רק ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/15 15:40 יא באדר התשעה

שאלה

שלום הרב,

אדם ששיקר רימה וגזל מאחרים ועשה זאת לא מתוך שיקול דעת נכון וגם לא בכוונה .. מה אמור לעשות עם הנעשה הנורא ? הוא יכול לחזור בתשובה באמת? למרות שרימה אנשים וכמובן לא בכוונה ולא מתוך רצון לעשות רע אלא מתוך מחשבה של ילד שלא מודע למעשיו ..

דבר שיצא לי לחשוב עליו רבות בזמן האחרון..

חברה שלי סיפרה לי על אדם שעשה מעשה נורא שאותו אני גם מכירה ,בילדותו הוא מכר כל מיני חפצים ובמקום לתרום את הכסף הוא השתמש בו לצורכו וזה לא אדם חסר פרנסה, היום הוא כבר בוגר והוא ממש אדם טוב ..

איך זה אפשרי ?

והעניין הזה ככ מתחבר לי לפורים , שאיך זה הגיוני שאפשר לקחת לאנשים ובפורים לתת במקרה שלנו זה לא צביעות ?!

תשובה

שלום וברכה

לעולם יחיה האדם בעולם התיקון.
יש דברים שאפשר לתקן לגמרי. בעיקר בתחומים שבין אדם למקום.
תיקון של דברים שבין אדם לחבירו הוא כמובן קשה יותר, שכן יש צורך בסליחת הנפגע.
אולם, גם אם לא ניתן לעשות דברים באופן מלא - יש משמעות עמוקה גם לתשובה חלקית.
ובעיקר כאשר מדובר על דברים שמלכתחילה לא נעשו הדברים מתוך מודעות ומתוך כוונה.
ההלכה אומרת כי מי שגזל ואינו יודע ממי גזל - צריך לעשות עם הכסף צרכי הרבים, כך שאותו אדם יכול לתת מכספו לצרכי הרבים, ובכך לקדם את התשובה על מה שעשה בעבר.

לא הבנתי את הקשר לפורים.

כל טוב ועולם תיקון