אמירת קדיש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/15 14:51 יא באדר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום,

אחותה של סבתי נפטרה לפני מס' ימים במקום מושבה בחו"ל.

לאור בקשתה של המנוחה, בכוונת ילדיה לשרוף את גופתה (למרות שהיא כמובן יהודיה).

ברצוני לדעת האם על אף העובדה שגופתה לא מובאת לקבר ישראל, ישנו חיוב לומר קדיש במהלך השנה הקרובה או שמא לחליפין ישנו איסור מפורש על כך.

אודה לקבלת תשובתך הדחופה, בשים לב לכך שמועד שריפת הגופה נקבע ליום חמישי הקרוב, י"ד באדר.

תודה ופורים שמח

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו עולה מידי פעם בשנים האחרונות, ובדרך כלל מדובר במצב בו השואלים מעוניינים לומר קדיש והם שואלים אם מותר. נחלקו רבני דורנו בכך, ורבים מהם סוברים שאין אומרים קדיש כלל על מי שציווה לעשות דבר מה שהוא כל כך מנוגד להלכה.
ברם, לכולי עלמא אין חובה לעשות כך.

כל טוב ושלא נדע