לאיזו מפלגה להצביע?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/03/15 12:41 יא באדר התשעה

שאלה

לכבוד הרב שליט"א

מה הוראתכם על נושא הבחירות, האם להצביע ליהדות התורה? לליכוד או ליחד? ומה עם הבית היהודי?

המחכה לתשובה

מנדי

תשובה

שלום

הבחירה היא אישית כפי ראות עיניך.
כפי שבבחירה בקהילות בכל הדורות, לא שמענו מימנו שרב העיר בחר את הנהלת הקהילות ואת האחראים על הצדדים הציבוריים, אלא כל אחד מהציבור בחר על פי ראות עיניו נציג שיועיל לענייני הכלל והתורה, ולבחירתם יש תוקף של הכרעת רוב כמבואר ברא"ש ובשו"ת הרשב"א.
כך היה בספרד ובאשכנז, מימי הגמ' והראשונים ועד ימינו, ואין מקום לשנות סדרי עם ד'.

עד שיבוא בן דוד וישובו דיני מלכות ע"פ נביא ושמן המשחה, ואפילו אז צריך כעין הסכמת האומה למלך, ולא די בכך שסנהדרין ונביא חפצים ביקרו.

לכן תבחן בנחת באיזו מפלגה יש אנשי אמת יראי שמים הראויים לייצג את האומה האלוקית, והאם מפלגה זו תקדם בעיניך את ערכי התורה וההלכה במדינה, יישוב הארץ ואהבת חינם. תתפלל לד' שלא תטעה, ותבחר בלב שלם.

כל טוב