בחירת שם לבן, בר,בראל או עוז

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/15 11:35 יא באדר התשעה

שאלה

שלום רב לרב,

בעזרת השם אמור להיוולד לנו בן בעוד כחודשיים.

אנו מתלבטים בין כמה שמות בינהם:

בר, בראל, עוז

האם תוכל להביע דעתך?

האם השם בר מתאים לבן? והאם בראל יותר טוב מהשם בר?

תודה רבה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, שהכל יהיה בשמחה עם טעם של עוד...

מה שיקבע את דמות ילדכם הוא האהבה שתעניקו לו, היחסים הטובים ביניכם, החינוך וכדו׳. ממילא, אין כזה דבר שנקרא ״שם טוב״, והורים רשאים לבחור לילדם את השם שהם אוהבים.
השמות כולם יפים הם, ואם אתם רוצים להזכיר שם שמיים בשם של בנכם בהחלט אפשר לקרוא לו בראל.

כל טוב והרבה שמחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן