ברכות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/03/15 16:22 י באדר התשעה

שאלה

שלום, אני רוצה לברר בעניין של ברכות. אם אני אוכלת ארוחה עם כמה מינים שונים איזה ברכה ראשונה ואחרונה עלי לברך?

תשובה

שלום רב,
וסליחה גדולה על האיחור בתשובה,
אם הארוחה כוללת לחם, הרי שלחם פוטר את כל המאכלים שבאים מחמת הסעודה, יש כאלו שסוברים שזה פוטר את כל המאכלים ממש, וגם מנות אחרונות, ויש שנוהגים לברך על מנות אחרונות שמגישים כמו פירות או גלידות (אך עוגות בדרך כלל לא), בכל אופן אם זה דבר שלא רגיל לבא בסעודה שלך למשל מיץ ענבים או יין, אז צריך לברך על זה לפי כולם.

אם הארוחה אינה כוללת לחם, אזי יש לברך על כל מאכל מסוג ברכה מסויימת, כלומר, פעם אחת מזונות פעם אחת העץ, וכן לכל ברכה. זה מותנה בכך שאת חשבת על כך שיכולים להגיע המאכלים האחרים, כלומר, אם אוכלת אצל חברה ומגישים שם אוכל, כל האוכל מאותה ברכה נפטר, אם את אוכלת בבית, והוצאת משהו מזונות, ואחרי כמה דקות את חושבת לאכול עוד משהו מזונות, שלא היה על השולחן, את צריכה לברך שוב.
מקווה שעזרתי
עקיבא
akiva.ka@gmail.com