אבקת חלק נוכרי - השגחה

חדשות כיפה רבני כושרות 28/02/15 20:27 ט באדר התשעה

שאלה

שלום רב,

ראיתי בסרטון שלכם שציינתם שמוצרים שיש בהם אבקת חלב נכרי - הם כלל לא מושגחים ע"י משגיחי כשרות כלשהם ,ועוד שמערבים בהם חומרי גלם שונים, ועוד שייתכן שבפס ייצור הקודם השתמשו בחומרים לא כשרים.

אם כן, כיצד הרבנות הראשית לישראל, וכן רבנים שונים בארצות שונות, מתירים את המוצרים הללו לאכילה.

על מה הם נסמכים?

הרי גם אם הטענה היא שגזרת חזל חלה רק על חלב נכרי ולא על אבקת חלב נכרי, אם בפועל, האבקה הזו עשויה מחלב טמא או מחלב שעירבו בו חומרי גלם לא כשרים , המוצר לא כשר.

האם יש לכם הוכחות כלשהם שאין שום השגחה במפעלים בחו"ל שעל מוצריהם נותנים הכשר?

מודה מראש על המענה.

תשובה

שלום

לצערי לא ניתן לענות על שאלותיך בתשובה אינטרנטית
יש להכיר את מערך הכשרות הארצי והעולמי ואת תשובות הפוסקים בנושא ויישומם הלכה למעשה.
כך תוכל להכיר ולדעת כיצד פועלת תעשיית המזון

חג שמח