פורים-שמחה:)

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/02/15 19:38 ה באדר התשעה

שאלה

שלום הרב,

איך אפשר למצות את חודש אדר באופן המקסימאלי ביותר?

איך אפשר פשוט לשמוח?

בעצם,למה בכלל יש פעמים שאני עצובה?למה לא להיות שמחה שאני בת של מלך ושיש לי אבא בשמים שאוהב אותי..?איך היצר מצליח לעשות אותי עצובה?

הרב בר"ח אדר הייתה לנו שמחה מיוחדת בבי"ס..באמת מיוחדת..

בא' דר"ח(חמישי) הייתי מאושרת רקדתי שרתי וממש שמחתי:)

אבל בב' דר"ח(שישי)הייתה לי ירידה כזו פתאום הרגשתי חולשה,

וגם קצת עצבות..לא רקדתי לא שרתי והייתי עם חיוך מאולץ..ורק רציתי לחזור לבית שלי ולמיטה ולבכות לא יודעת למה..

הרב איך אפשר להיות בשמחה בכ-ל חודש אדר?

זה בעצם תכלית החודש הזה-שמחה אמיתית!

אני ממש רוצה לנצל כ-ל שניה מהחודש הזה אני רוצה להראות להקב"ה שאני אוהבת אותו אבל דווקא ברגעים הכי גבוהים שאפשר להתחבר מאד להקב"ה ורגעים שמסוגלים לישועות(כמו כיפור,סוכות,חנוכה,פורים,יל הסדר וכו..)

דווקא אז היצר בא אליי(אמא עצבנית,האחים מקללים אחד את השני,הכוס נשברת,הצלחת נשפכת על החולצה של האח הקטן וכו..)

והרבה פעמים הוא מצליח להרוס לי את כל השמחה..

איך אפשר להשאר בשמחה בכל זאת?

אני לא רוצה שזה יקרא לי דווקא בפורים-יום שסגולתו יותר מיום הכיפורים..

אני באמת רוצה לנצל את היום הזה כדי להראות להקב"ה שאני שמחה ומי שעצוב זה בעצם היצר הרע לא אני!

וגם שבעצם בתוך הלב שלי אני מאושרת על אף כל הניסיונות שהוא שולח לי..

אני אשמח לתשובה.

וסליחה על האורך..

תשובה

אין מתכון סודי. אם תנסי "בכוח" לשמוח ולנצל כל שנייה לשמחה זה יכול לגרום את ההפך.
אני חושב שהגישה היותר ריאלת היא לשמוח כשאפשר, וכשלא מתאפשר לא לעשות מזה עניין וכך את לא שוקעת בעצב על מצבך ויש סיכוי שתגיעי יותר מהר למצב שמחה...