פרשת העקדה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/02/15 17:08 ה באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

היום קראתי את פרשת העקדה (בנוסף לזה אליהו הנביא והרג של נביאי עבודה זרה)

מה ההבדל הרוחני בין ההרג המתואר בספרים שלנו לבין הפונדמנטליזם הדתי של האיסלאם (דעאש לדוגמה) .

הקדוש ברוך הוא גורם לאברהם להרוג את בנו בשביל להראות לו את הדבקות שלו בו .

מה ההבדל בין הרג בן למען דבקות באל לבין האמונה המוסלמית שדוגלת בהרג של כופרים למען דבקות באל .

תשובה

ההבדל הוא שדבר כזה ניתן לעשות רק אם הקב"ה פונה אליך ישירות. אחרת זה רק פרשנות שלך לרצון האלוקי ופרשנות נגועה פעמים רבות באינטרסים והיא לעולם לא נקייה מכך.