הלכות נטילת ידיים ושמירת נגיעה לפני החתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/02/15 13:28 ה באדר התשעה

שאלה

שלום רב.

יש לי מספר שאלות:

1. האם חובה קודם לברך אחרי נטילת ידיים ורק לאחר מכן לנגב אותן במגבת? פשוט ברכת אשר יצר היא ארוכה יחסית ובחורף הידיים קופאות בזמן הזה.. בנוסף אני נוטלת באמבטיה ולכן צריכה להתרחק ממנה כמה צעדים, ואז לברך ואז לחזור לנגב אות הידיים וזה לא כל כך נוח..

2. האם מותר לדוגמא לנעול נעליים\לגרוב גרביים וכו' לפני נטילת ידיים בבוקר?

3. אני לומדת באוניברסיטה ושם אין נטלות בשירותים. האם זה בסדר במקום ליטול ידיים לשטוף אותן בסבון אחרי השירותים? ובנוסף מה עושים כשאין נטלה ורוצים ליטול ידיים לפני לחם? מה שאני עושה זה לפתוח את הברז ולשים כל פעם יד אחרת מתחת לברז ואז לסגור את הברז עם המרפק (מקווה שזה היה ברור). האם כך זה בסדר?

4. ארוסי מידי פעם נותן לי נשיקות באוויר ועושה לי תנועות ליטוף באוויר (כאילו שהוא מלטף אותי), בלי לגעת בי, אך לפעמים יוצא שזה ממש קרוב אליי.. זה בסדר?

5. ארוסי גר רק עם אמא. לפעמים יוצא שאמא שלו הולכת לבקר שכנה, או יוצאת לקנות משהו ואנחנו נשארים לבד, האם זה ייחוד?

יש לציין שחברים יכולים לבוא אליו בלי להודיע, וגם אמא שלו יכולה לחזור כל רגע, וגם הדלת של הבית נשארת פתוחה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.אפשר לברך אשר יצר אחרי הניגוב.
2.בעת הצורך מותר, וצריך להזדרז ליטול ידים.
3.לשירותים אפשר בלי נטלה ללחם - תקחי איתך בקבוק מים. או כוס חד פעמית.
4.ליטוף ונשיקה באויר ממש לא.
5.זה לא יחוד אבל לא להשאר לבד, דיני יחוד נאמרו למצב אקראי ולא למצב קבוע ויש קשר וחיבה בניכם.

בברכה,

דני ארגמן