כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/15 11:41 ד באדר התשעה

שאלה

אנחנו קבוצת תלמידים מבית הספר יד גיורא הרצליה והיינו רוצים לשאול אותך שאלה בנוגע לכשרות בזרם הדתי לאומי שאלתנו היא : כיצד הכשרות של הזרם הלאומי דתי שונה מהכשרות של הזרם החרדי? נשמח אם תענה בהקדם

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הציבור הדתי לאומי כולל בתוכו מגוון של אנשים, החל מאלה שמחמירים בכשרות כמו החרדים ועד אלה שמקלים בכשרות ודורשים רק תנאים בסיסיים ביותר.
רוב הציבור הדתי לאומי מסתמך על כשרות בהשגחה רגילה של רבנות מקומית (תעודת כשרות).
הציבור החרדי לא יסמוך על תעודה כזאת ויאכל רק במקום שיש השגחה מחמירה יותר שנקראת 'מהדרין' או 'בד"צ' (בית דין צדק).