חינוך בנים לגדרי צניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/02/15 23:02 ג באדר התשעה

שאלה

ערב טוב.

כיצד נכון להסביר לילד בגיל עשר נושא צניעות ביחס לרחצה מעורבת?

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו, בשל העובדה ש"חנוך לילד על פי דרכו", ולכל אחד הדברים מתקשרים אחרת.
הבה ננסה: האם ניתן להתחיל פשוט בקביעת ההלכה שהדבר אסור, כי ההלכה אוסרת רחצה מעורבת של בנים ובנות ? האם מתאים לבחור הצעיר לשמוע את הקביעות המוחלטות, ולא את אלה המנסות לנמק ?
ולכיוון אחר לחלוטין, האם הוא בשל כדי לשמוע כי התורה רוצה שהיחס אל הגוף יהיה יחס צנוע, בו לא מפגינים את הגוף של גברים בפני נשים ולהפך ?
וכן על זה הדרך. לחפש את הדברים שמדברים על ליבו.

האם אני יכול לעזור עוד ?

כל טוב