אשכנז

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/02/15 19:38 ג באדר התשעה

שאלה

שלום לר'. מאז ומתמיד התפללתי נוסח "ספרד" אקדים ואומר שאבי התפלל בילדותו נוסח "אשכנז" וכשהגיע ארצה התפלל נוסח "ספרד" ולאחרונה בביה"כ במקום מגוריו חזר להתפלל "אשכנז". כעת אלי: במקום מגורי, ביה"כ שמתאים לי ביותר חברתית/ רוחנית, נוסח התפילה שם: "אשכנז". האם אני יכול לממש את רצוני והתאמתי האישית ולהתפלל שם? א"כ: יחד עם כולם באותו נוסח:אשכנז"? ומה בשאר התפילות כשאיני שם? האם זה משנה בכלל? בתודה מראש ואדר שמח.

תשובה

שלום

להתפלל אשכנז.
הן משום שזהו מנהג זקניך ואביך, הן משום שזהו נוסח עתיק ואמיתי יותר לעומת נוסח ספרד-אשכנז

כל טוב