טיול במדינה זרה עם אכסניה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/02/15 04:20 כא בשבט התשעה

שאלה

שלום הרב

אני מטייל מספר חודשים במדינה זרה. בטיול אני מבשל לעצמי בכלים כשרים שהבאתי מהארץ.

באחת הפעמים, תוך כדי בישול, מכסה הסיר שלי (המכסה הוא גם מחבת) נפל על מכסה של סיר ששייך לאכסניה (לשימוש המטיילים) שהיה מונח על הכיריים ללא הסיר התואם שלו. המכסה שלי רותח (היד סולדת) והמכסה השני חם. האם יש צורך להכשיר את המכסה/מחבת?

תשובה

שלום

לכתחילה יש להזהר בזה, שלא תצא תקלה ח"ו.
מעיקר הדין, הכלי אינו צריך הגעלה מצד ספק ספיקא, ספק שמא היו יבשים (במקרה כזה כלים אינם אוסרים בנגיעה), ספק שמא הרטיבות אינה מהאוכל אלא מזיעה ולדעת הנתיבות אינה כדין רוטב להפליט, ספק שמא הכלי של הנכרי בושל בהיתר עתה ולא בושל בו לפני כן יממה.
אם אחד הספקות ברי לך, שאל שוב.

כל טוב