גיור

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 08/02/15 19:50 יט בשבט התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לישאול האם מישהוא שהיה גוי והיתגייר. והיתגייר לפי ההלכה שמר ושומר תורה וימצוות ומעשים טובים.האם הוא יהודי לכול דבר. האם הוא ימשיך לעשות את רצון ה' יהיה לו עולם הבא כמו של כול יהודי .אשמח להסבר קטן כבוד הרב. תודה

תשובה

בוודאי.
אדם שנולד כגוי אולם הוא מחליט להתגייר ולקבל עליו עול מצוות. לאחר הגיור הוא יהודי לכל דבר. וכל הטוב שהקב"ה הבטיח לעמו יזכה בו גם הגר, הן בעולם הזה והן בעולם הבא.
אין הבדל בזה בין יהודי מלדה ליהודי שהתגייר.
וחיבה גדולה יש לגרים, שהרי בני אברהם אבינו הם. וזה יחוס בהחלט לא רע.