שנת אבל וסעודת שבע ברכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/02/15 08:15 יד בשבט התשעה

שאלה

אני בשנת אבל על אבי .בת אחותי מתחתנת בשבוע של פורים האם מותר לי לעשות סעודת שבע ברכות בליל פורים בלילה של קריאת המגילה בבית שלי ? האם מותר לי להשתתף בשבע ברכות באמצע השבוע שמישהו אחר עושה ומה לגבי סעודת פורים האם מותר לי להזמין אורחים לביתי לסעודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תנוחמי מן השמיים.

יש בנושאים אלה מנהגים שונים ומגוונים.
אם אין הכרח מיוחד - לא יהיה זה נכון לארגן את סעודת שבע הברכות. בסעודה זו אנו מברכים "שהשמחה במעונו" בברכת המזון, וזו אינה שנה שמחה לך. גם לא יהיה זה נכון להשתתף בסעודות אלה, כאמור אלא אם כן יש סיבות מיוחדות. העובדה שמדובר בפורים אינה משנה דבר בהקשר זה.
בנושא סעודת פורים: המנהג הוא שלא להזמין בשנת אבל.

כל טוב ותזכו לשמחות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן