אמרו שיש לי נשמה גבוהה, ואני בכלל רוצה להיות חילוניה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/01/15 17:22 ו בשבט התשעה

שאלה

שלום , אמא שלי הלכה לרב גדול מאוד ומוכר והוא אמר לה שלבת השנייה שלה יש נשמה גבוהה (אני ) מזה אומר זה קצת מסקרן אותי ? אני לא מבינה איך ה' ברא אותי עם נשמה גבוהה אני טועה אם הוא התבלבל בנינו לבין אחותי שנמשכת לתורה ומתחזקת כל הזמו ברוך ה' מצד שני אני שנמשכת לברים יותר חומריים אני לא כזאת חומרית אבל מאז שהייתי קטנה רציתי להיות חילוניה אני באמת משהו מוזר

אני זוכרת את עצמי קטנה מאוד נראלי כיתה א רוצה

להדליק את הטלוויזיה בשבת

ותמיד בני הדודים שלי והמשפחה שלי בכללי חושבים שאני יהי חילונית כי אני גן נראת לפי איך שזה נראה אני יש לי נשמה בגודל זבוב...

תודההה

תשובה

שלום לך

כשמדברים על 'נשמה גבוהה', מתכוונים לומר שיש לאדם רצון מאד גדול להעמיק ולהיות מחובר בצורה אמיתית לרבונו של עולם.

את כותבת שרצית להדליק את הטלביזיה בשבת כבר בכיתה א', ואם אני מבין נכון, זה לא בגלל שכל כך רצית לראות טלביזיה (את כתבת - שאת לא כזאת חומרית) אלא בגלל שהרגשת שלא מספיק לך הכללים ה'יבשים' ואת מוכנה להפר אותם. אני מתרשם שאת באמת רוצה לברר את הדברים לעומק, להבין את הדברים בצורה כוללת וגבוהה וזה באמת יתן לך משמעות בשמירת תורה ומצוות.

כתבת שבני המשפחה שלך חושבים שתהיי חילונית, ובאמת כאשר אדם לא כפוף לכללים הרגילים בהחלט יש סכנה שהוא יצא מהדרך. על כן, בסופו של דבר, זה הבחירה שלך. האם זה שאת לא מרגישה כפופה לכללים זה יאפשר לך לעשות לפי מה שמתחשק לך, או אדרבה, זה שאת לא כפופה לכללים זה יגרום לך לחפש באמת את המשמעות שלהם, את המקור שלהם, לחפש את האמת בעולם ולא להרפות וכך להגיע לקיום של המצוות לא בתור 'חוקים יבשים' אלא בתור ההבנה של המשמעות שלהן.

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@Gmail.com