כיסוי ראש בחתונה-מקור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/15 14:52 ו בשבט התשעה

שאלה

שלום וברכה לרב!

נתקלתי בתשובה של הרב בספר השו"ת "רשו"ת היחיד", ואינני מצליח למצוא את המקור לה.

בעמוד 159 הרב ענה -שלבישת כיסוי ראש לאחר החופה/חדר ייחוד איננו נצרך, ו"אף מיותרת ומוטעת".

אשמח אם הרב יוכל להפנות אותי אל מקורה של הדעה הזאת.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אף שלא שיניתי את עמדתי בנושא זה - לא הייתי מתבטא כך היום, אלא בעדינות גדולה יותר.
לעצם העניין, המקור הוא פשוט ביותר: העובדה שכל גדולי הדור, לפני שנים לא רבות, התחתנו כך, ונשותיהם לא כיסו את הראש לאחר החופה.
הסיבה לכך היא כאמור פשוטה: כל עניין כיסוי הראש אינו קשור לצניעות (כיוון שלו זה היה כך גם בתולות היו צריכות לכסות את ראשן), אלא הוא חלק מדיני אישה נשואה. אנו מוצאים במקורות כי יש צורה מיוחדת ליום הנישואין עצמם (משנה בכתובות), וכאמור - אישה נשואה הלבושה בבגדי כלה והיא עם הינומה לבושה ככלה ביום חתונתה, וכיסוי הראש מתחיל מהיום שאחרי.

כל טוב