תחרות בין תאומים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/01/15 21:09 ה בשבט התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

התאומים שלי בני 7 לומדים באותה כיתה. ברוך השם בבית ספר הכל טוב, המורים דיי משבחים אותם וציוניהם דיי טובים. אך מה לעשות עם התחרות ביניהם? לדוגמא 1 מביא 98 במיבחן והשני- 94. האם התחרות הזאת בריאה ויש לעודדה (יגרום לתאום לרצות להגיע להשג כמו אחיו) או הפוך יש לשמח בשמחת אח שהצליח להשיג ציון יפה ולא לקנא בו?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

תחרות זה לא בריא גם אם מביא תוצאות יותר מרשימות,

אדם צריך מקטנות למדוד את עצמו לפי היכולות שלו ולא לפי הסביבה, זה דבר שיכול להביא לתסכול,

להיות מאושר במה שהשיג ולא להסתכל על מה שיש לאחרים.

כדאי אפילו לטשטש את ההבדלים, לא משנה העיקר כולם קבלו מעל 85, וגם אם לא - יש דרכים יצירתיות לטשטש הבדלים כאלה.

אם רוצים לעודד להשגים טובים יותר - לא חסרים דרכים.

בברכה,

דני ארגמן