כלי אפייה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/01/15 06:18 כח בטבת התשעה

שאלה

שלום רב,

אנא עזרתך בנושא,

1. אישתי רוצה לאפות עוגה פרווה אך יש לה אותו מיקסר ואותם עזרי מיקסר שהוקצף בם חלבי, מה עושים?

2. האם ניתן להשתמש באותן התבניות גם חלבי וגם פרווה לאחר שנוקו היטב? או שצריך לקנות תבניות חדשות ?

אשמח להסבר על ההלכה בנושא אפייה.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

1)מותר להשמש בעזרי המקסר לחלבי ולפרווה בתנאי שם נקיים . חלקי המיקסר אינם "בולעים" מפני שמדובר בעירבוב קר.
(לא מדובר כעת על שימוש בחומרי גלם חריפים כבצל ושום עם חלב כגון בהכנת פשטידות )
2)עיין ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/81463-ירקות-שטוגנו-בסיר-בשרי-הם-פרווה-או-בשריים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן