מכירת איברים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/01/15 10:15 כג בטבת התשעה

שאלה

מה השכר למי שמכר כליה למישהו לא קרוב משפחה בעולם הבא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן ציטוט מתוך סיכום דברים של ד"ר ויגודה:
"ומי שחובל בעצמו למטרה ראויה כגון להצלת חייו או חיי חברו אינו עובר על איסור חבלה כלל, אלא הוא עושה מעשה מותר, אם לא מצווה. וזו הסיבה על פי גישה זו, שרק תרומה אלטרואיסטית מותרת, שכן אין היא כרוכה באיסור חבלה, מה שאין כן תרומה מתוך מניע כלכלי באשר היא כרוכה באיסור חבלה (שכן אסור לאדם לחבול בעצמו כדי להרוויח כסף)..."

מכאן שמי שתורם בתשלום עובר עבירה, ודאי לא יזכה על כך לשכר בעולם הבא!

קישור לתשובה של ד"ר ויגודה
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/eyvarim-2.htm