כשרות ועדתיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/01/15 09:28 כג בטבת התשעה

שאלה

ב״ה

שלום כבוד הרב

נכחתי באיזה שיעור שבו רב מסוים דיבר על כך שאוכל לא כשר עפ׳ ההלכה (והוא דיבר ספציפית על למהדרין) יכול לאטום את ליבו של האדם.

הוא הוסיף שכשרות, היא המצווה הכי חשובה שנותנים לאדם לא שומר תורה ומצוות, להתחזק בה, כי האוכל שהוא אינו כשר למהדרין אוטם את הלב ולא מאפשר להתקדם בעבודת ה׳.

השאלה שלי היא- כשר למהדרין שונה בין אשכנזים לספרדים, בעניין הבשר החלק. איך יכול להיות שאני בתור בחורה ממוצא אשכנזי, יכולה לאכול בשר שאינו בשר חלק, זה מותר על פי ההלכה, ובחורה ממוצא ספרדי לא? לי זה לא אוטם את הלב ולה כן? הקב״ה הגיע למסקנה שהגנים שלנו שונים ודברים שונים משפיעים על כל עדה שונה?

תודה רבה וישר כוח על העבודה המדהימה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשר שאינו חלק אסור לספרדים. אבל אינו טרף עבורם.
סיר שבשלו בו פעם בשר שאינו חלק, מותר לבשל בו לאחר מכן לספרדים.

עייני
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=79