קמחים. האם צריך למכור?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/01/15 10:10 כא בטבת התשעה

שאלה

שלום וברכה,

יש לי קמח חיטה מלא וקמח שיפון מלא.

ללא צורך בניפוי. באריזה שרק לאחר פתיחתה צריכה קירור.

האם אפשר למכור אותם לגוי בפסח?

/ אין צורך למכור רק להשאיר בצד?

/ צריך לשרוף?

תודה רבה!!

תשובה

שלום לך

הדרך הנכונה והרצויה היא לסיים את זה לפני פסח ואם נשאר אז לשרוף את הנשאר. (זו מצוה ואין בכך איסור 'בל תשחית').

במקרים נדירים כמו במפעל או במקום מסחרי ניתן לנעול באיזה מחסן (או במקרר נעול) ולמכור לגוי (וכמובן לתת לגוי מפתח למחסן/למקרר) - זו לא דרך לאנשים פרטיים אלא רק למי שמחזיק קמח כזה במטרה למכור אותו ולא הצליח למוכרו לפני פסח וישמח אם הגוי ישלם לו את מחירו אפילו בזול כדי להפטר ממוצר מיותר.

אם חלילה משאירים בצד - גם עוברים על איסור תורה חמור וגם צריך לזרוק את הכל מיד אחרי הפסח

בברכה דוד לוי