שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/01/15 14:02 כ בטבת התשעה

שאלה

שלום רב,

שאלתי הרבה אנשים את השאלה הזו, אבל אף אחד עדיין לא ענה לי באמת.. - מה הקטע של שמירת נגיעה? מה זה אומר בכלל כל הנושא הזה של שמירת נגיעה?

מותר לגעת באבא וסבא, מה עם אחים? אח של אמא/אבא?

אשמח אם תפרטו כמה שיותר בתשובה, ושלא תפנו אותי למקומות אחרים, אלא שתכתבו לי את כל התשובה... בקשה קצת מוגזמת אבל אשמח אם זה יקרה..!

תודה רבה, אשריכם שאתם עוזרים לכ"כ הרבה אנשים!!

תזכו למצוות!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לגעת באב או אם, אחים אפשר ובלבד שלא יהיה בקביעות ובצורה יוצאת דופן. דודים לא.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ