חתונה של זוג חד מיני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/01/15 10:12 כ בטבת התשעה

שאלה

שלום

במשפחתנו המורחבת ישנו זוג חד מיני שמתכוון להנשא בקרוב בטקס כלשהו (עדיין לא יודעים).

כמובן שהוריי, אחיי ואחיותי וגם משפחתי שלי נמצאים בדילמה מאוד קשה. מצד אחד הגעה לחתונה כזו הרי היא כהסכמה לסיטואציה הזו. ראיתי תשובה ברשת שאומרת להתחמק בכל תירוץ, אבל ברור שאין אפשרות שכולם לא יגיעו בתירוצים שונים, הרי מדובר בכמה משפחות...

מצד שני, ברור לנו גם שאם לא נהיה באירוע וננסה להסביר את הצד שלנו הוא לא יתקבל בהבנה ויפגעו מאיתנו עד כדי מצב שינותק הקשר לחלוטין עם כל שאר המשפחה...

מה עושים במצב כזה??

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש להמנע מלהגיע לחתונה, אם אפשר בתרוץ כל שהוא עדיף, אם אין תרוצים ג"כ אין להגיע. משל לאדם שרואה את חברו עובר עבירה ומעודדו. הגמ' אומרת שאם גוי חורש בשביעית אפשר לעודד אותו כיוון שאיננו מחויב בדבר, אבל יהודי שעושה עבירה (ואין כאן חוסר ידיעה או תנוק שנשבה) ברור שאין לעודדו או לסייע בידו. מאידך יש להמשיך לשמור על קשר עם המשפחה, לבוא לביקורים וכדו'.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום