פעולות בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/01/15 22:27 יט בטבת התשעה

שאלה

שלום,

חבר שלי בצבא והוא סיפר לי שבשבת בצהריים בחר לעשות ריצת אימון כדי להיכנס לכושר, אציין שהוא בחר לעשות זאת על דעת עצמו. ניהלנו על זה דיון, האם יש עם זה בעיה הלכתית.

אשמח לדעת, האם מותר לעשות ריצה בשבת? אציין שאחת מהטענות שהועלו זה שאין בעיה לשחק כדורגל בשבת בשביל הכיף (כמובן כדורגל לא על דשא) ולכן גם ריצה בשביל הכיף אין בה שום בעיה.

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ריצה לשם תענוג אפשר להקל, אבל ריצת כושר איננה תענוג אלא מטרה חיצונית וזה אסור בשבת. גם ריצה בכיף שאפשר להקל, היינו במקום שלא יבואו ללמוד היתר גמור בנושא.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום