זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/01/15 14:31 יח בטבת התשעה

שאלה

שלום רב! ישנו מישהו שמוצא חן בעיניי מאוד שנים רבות (בחור בעל מידות טובות וירא שמיים) וביקשתי מחברה שלי לקשר בינינו. מסתבר שדווקא כעת הוא לא פנוי כי בדיוק הציעו לו מישהי. היה לי קשה מאוד לשמוע זאת, אך החלטתי לסמוך על הקב"ה ולקבל את המציאות כפי שהיא (מתוך ידיעה שדבר לא סגור עדיין). השבוע, היה אירוע של מכר משותף של שנינו והייתה לי ההזדמנות להיות איתו ועם אנשים נוספים שקרובים אליי במכונית (טרמפ לאירוע), אך מסיבות טכניות לא הצלחתי להגיע. רציתי לשאול האם אגיע אל הזיווג שלי בסופו של דבר ללא קשר למקום ולזמן שאני נמצאת? כלומר, גם אם לא אהיה נוכחת במקום מסוים, אם מישהו מיועד לי ניפגש שוב? שאלה נוספת היא- העובדה שלא נרשמתי ללימודים דווקא בבר אילן (פוטנציאל עצום לזוגיות) לא משנה לשאלת הזיווג כי הכל משמיים וכך או כך אגיע אליו? אודה לתשובה. תודה רבה מראש!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מציאת זיווג לא תלויה בארוע זה או אחר, אלא בתפילה והשתדלות,

אם את משתדלת אז לא משנה אם הפסדת טרמפ או לא, הרי את לא יושבת בחיבוק ידים אלא נוקטת פעולות ואם לא עכשיו אז פעם אחרת יצליח.

כנ"ל לגבי לימודים, אמנם יש שם פוטנציאל גדול אבל לא בגלל זה צריך להכריע על מקום לימודים. אלא להשתדל בכל מיני דרכים אחרות.

בברכה,

דני ארגמן