למה יש לנו תאוות?!? -לבנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/12/14 18:46 ו בטבת התשעה

שאלה

למה גם לנו הבנות וגם לבנים יש את התאוות ואת היצרים לכל הבינו לבינה הזה..? לכל הדברים האלו אפילו בלדבר אחד עם השני וסתם להיות ביחד... אפילו ששומרים נגיעה והכל!!

אשמח אם תענו לי מהר, תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך יקרה.

אני חושבת שהתשובה לכל הדבר הזה נעוצה בעובדה שאנחנו בני אדם.
כבר מימי הבריאה, אנחנו יודעים שלאדם הראשון היו תאוות. ככה נבראנו.
התאווה שלנו והיצר שלנו הוא דבר טוב כל עוד אנחנו יודעים לשלוט בו ולהפוך אוץו לדבר חיובי.

לדוג´, הרצון הזה בקרבה של בני המין השני, היא חלק מהמנוע הזה שמקדם אותנו לעבר חתונה והקמת בית עם ילדים. בלי הרצון הזה והתאווה הזו, ככל הנראה לא היינו רוצים לעולם להתחתן, ובטח שלא להביא ילדים בהמשך.
המשמעות היא בעצם, שבלי התאווה הזו, המין האנושי היה נכחד, כי לא היתה לו המשכיות.

אני חושבת שבעצם מה שאני רוצה לומר הוא משהו עקרוני יותר מאשר היחס שלנו לקירבה ולרצון ליחסים בינו לבינה.
העניין הוא שכבני אדם נולדנו עם התאווה ועם שלל תכונות שמאפיינות אותנו כאנשים. חלקן תכונות טובות וחלקן תכונות, שכשאנחנו שולטים בהם אנחנו יכולים להתקדם ולהפוך לאנשים טובים יותר. היהדות לא דורשת מהאדם להתנזר בחייו, ואפילו לא מעודדת את הנזירים שמסתגפים כל ימיהם. היהדות מעודדת אותנו לשלוט ביצרים שלנו ובתאוות שלנו, ובכך בעצם להפוך לאנשים טובים יותר.

מקווה שקצת יותר ברור עכשיו
בהצלחה
סיון.
sivanlax@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן