מה יש לך נגדי? - דבר תורה לחנוכ"ה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/12/14 21:40 כד בכסלו התשעה

שאלה

על מה נלחמנו עם היוונים?

[מה היה לנו כל כך רע איתם]?

הרי הם היו מתקדמים. בעלי צבא גדול, חזק ומשוכלל. כלכלה מצוינת. מערכת משפט.

היה בה דמוקרטיה ואומנות. הצגות דרמה. פסלים מרהיבים.

הם למדו את כל חכמות העולם. אפילו היה חשוב להם לתרגם התורה ליוונית כדי שיוכלו ללמוד את חכמתנו. הם היו ממש פתוחים לשמוע ולקבל.

אז מה מכל זה הציק לנו?

מה הפריע לנו שהחלטנו להלחם בהם?

היוונים המתקדמים האלה לא היו מוכנים שנמשיך לנהל את [אורח החיים שלנו בהתאם לתרבות שלנו].

הם אסרו עלינו לשמור שבת ולחגוג את ראש החודש. אסרו את ברית המילה.

אך החמור ביותר היה [איסור לימוד תורה].

מדוע?

כי התורה מלמדת ש[ה' הוא הקובע] מה נכון ולא נכון, מה מוסרי ומה לא.

[כי התורה מלמדת שכל החכמות צריכות להיות מוסריות, קשורות לא-ל].

[הם טענו שהאדם לא זקוק ל-אלהים. הם רצו לנתק בין החכמה האנושית לא-ל].

במקדש היתה [מנורת הזהב], שדלקה בלילות.

למנורה שבעה קנים שמסמלים את [7 עמודי החכמה]. ביניהם רפואה, מוסיקה והנדסה.

זו [חכמה שינקה את כחה מחכמת התורה שבקדש הקדשי]ם.

[נס פך השמן] העיד שהחכמות זקוקות למקדש. זקוקות לברכת הא-ל. אי אפשר לנתק.

הם טמאו השמנים כדי שלא נוכל להדליק המנורה.

אך נצחנו גם בזה. כשהראנו שאדם חכם צריך להיות גם מוסרי.

עם ישראל הוכיח ש"מעוז צור ישועתי [לך] נאה לשבח".

חנוכ"ה שמח!

חברים מקשיבים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן