כתבה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/12/14 21:23 כד בכסלו התשעה

שאלה

שלום!

במסגרת עבודתי כעיתונאי אני נדרש מדי פעם להכין כתבה בהם נחשפים פרטים לא מחמיאים אודות אנשים מסוימים. אני מביא את הדברים בשם אומרם ומאפשר לאותו אדם להגיב לטענות המועלות.

האם לדעתך מדובר בלשון הרע והאם שיקולי פרנסה לא באים בחשבון במקרה זה?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

לפי דבריך [ברור שיש בכך איסור לשון הרע].
תזכורת - לשון הרע הוא על דברים נכונים אמיתיים ומדויקים. אחרת זה 'הוצאת שם רע והרבה יותר חמור'

[איסור לשון הרע אינו נדחה מפני צרכי פרנסה] (ואפילו להיפך - זה עושה אותו לחמור יותר)
כל 'לשון הרע' הורג שלושה אנשים :
את מי שאמר אותו.
את מי ששמע אותו (ואם רבים שמעו אז הורג רבים).
את מי שעליו זה נאמר.
בפרשת שבוע שעבר קראנו כיצד תמר מעדיפה למות עם העובר שבבטנה ולא להציל את חייהם באמירת אמת ברורה שהיא לשון הרע.

תנאים בסיסיים מתי מותר לומר לשון הרע
1. כל כוונתך היא לתועלת בלבד.
2. אתה אוהב מאד את מי שעליו אתה נאלץ לספר.
3. אין לך נגיעה אישית בענין לא שתקבל שכר או תתפרנס מזה וגם לא שתקבל מכך כבוד וכד'. כמו כן לא במצב בו נפגעת ממנו בהווה או בעבר.
4. ראית בעצמך (ולא שספרו לך או שמעת)
5. הוכחת ביחידות את האדם ונתת לו זמן לעזוב את דרכו הרעה בלי שתספר על כך לאחר.
6. אינך יכול להציל את הענין בדרך אחרת (דוגמא אם אדם הולך לשותפות עם גנב - עליך לנסות לבטל את השותפות בלי לספר לו ששותפו לעתיד הוא גנב)

בהצלחה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן