הפרת נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/14 00:35 יב בכסלו התשעה

שאלה

שלום

לפני כמה חודשים נדרתי שלא להוציא זרע לבטלה לתקופה מסויימת ונכשלתי, לאחר כמה ימים באה עלי מכה קשה מאוד - מישהי שאני אוהב ניתקה איתי קשר

הצטערתי מאוד, התפללתי תקופה שהשם יסלח לי לקחתי על עצמי להפסיק עם זרע לבטלה לעוד תקופה, כמה מצוות וכמו קסם הבחורה חזרה.

לפני שבועיים שוב עם הפרתי נדר על אותו עניין, ושוב המכה חזרה עלי בשניות

מאותו רגע התחלתי לקרוא תיכון הכללי כמעט כל יום, המון תהילים, להתפלל, לתת המון צדקה, ולהצטער בכל רגע.

רק שהפעם שום דבר לא משתנה. חשוב לומר שאני באמת מצטער על מה שעשיתי וזה שנדרתי היה רק בשביל שאוכל להפסיק להוציא זרע לבטלה

השאלה שלי היא אם יש איזשהו דין בעניין הזה של הפרת נדר, מה עלי לעשות עכשיו ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. הקשר עם הקב"ה איננו 'מקל וגזר': אם תתנהג יפה תקבל מתנה ואם תחטא תקבל מכה...

2. שומרים מצוות כדי להיות טובים, קדושים וטהורים, לא כדי שבחורות שעזבו אותנו יחזרו אלינו.

3. אסור לנדור! נדר מביא בהמשכו לחטא חמור מאוד של הפרת נדר!

4. כדי להשתחרר מהנדרים שלקחת על עצמך, עליך לעשות 'התרת נדרים' - לשם כך עליך לגשת לרב.

5. רצ"ב קישורים שמסבירים את התרת הנדרים שנדרשת ממך.

http://www.din.org.il/2014/08/24/אופן-עשיית-התרת-נדרים/

http://www.din.org.il/2013/08/06/התרת-נדרים-כיצד/