ריקוד של חתן עם כלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/14 19:56 ט בכסלו התשעה

שאלה

שלום,

השתתפנו בחתונה משפחתית, בה החתן רקד עם הכלה בעזרת הנשים.

אני רוצה לשוחח בהזדמנות על הנושא עם בנותי והייתי רוצה לדעת מה דעת ההלכה על כך ומדוע.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

קשה לקבוע את עמדת "ההלכה" בנושא זה, שכן הדבר מאוד תלוי את מי שואלים.
אותה שאלה קיימת גם בכל ריקודי המצווה, הנעשים בין אדמורי"ם ובין הכלה, לעיני הבחורים כולם, וכדו'.

יש שיאמרו שזה איסור מוחלט; יש שיאמרו כי החתן רוקד עם הכלה, ואין לבו פנוי כלל לנשים אחרות, ואין בכך כל בעיה. יש צדדים לכאן ולכאן.

על כן, איני בטוח שיש כאן נושא לשוחח עליו עם הבנות.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן