התחזקות - איך מתמידים בזה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/11/14 21:28 ח בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני ילד רגיל שלומד בישיבה תיכונית..אני מעוניין להתחזק..מה הכוונה מעוניין?

בנינו,יש תופעת ה"דתי לפי דעתי" לומדים בשביל הציון ובשביל הלגמור עם זה,ואחרי בית ספר אפשר להוריד את הכיפה,דתי בגלל ההורים...

לא רוצה את זה !

הרב..נצמדתי לספר תיקון המידות של הרב דוד אביחיל שלי"טא

אני בעזרת ה מתחיל ללמוד יותר לעומק את הלכות ציצית ותפילין..אני כולי אש לזה ואני ממש רוצה להחזיק עם זה לכל החיים ! שואף להכי גבוה...

שאלתי היא מה לעשות כדי לא להתייאש,כדי להשאר בדרך הזאת,ללמוד כי ככה אני רוצה ולא כי מחייבים אותי,להיות דבק,ולהתמודד עם נפילות חלילה..

זה ממש בוער בי ואני צריך שיתנו לי כל מיני טיפים שישאירו אותי על הדרך הזאת!

תודה רבה רבה !

בשם ה נעשה ונצליח!

תשובה

לשואל היקר והצדיק שלום וברכה!!
אי אפשר שלא להתמלא בהתפעמות עצומה, בשמחה עצומה כשקוראים שאלה כמו שלך. אתה מדהים.
נדיר שבן גילך חושף בתחילת דרכו צדדים כל כך גבוהים רצונות ושאיפות כל כך אדירות. אשריך!
שאלת איך משמרים ניצוץ איך משמרים תקופה טובה של חיבור ושל עשייה.
מתחיל בכך שאתה פועל נכון.
ר´ צדוק הכהן נתן טיפים טובים בדיוק למקרה כשלך- הוא אומר צריך להיכנס לעבודת ה´ בחיפזון-להיכנס בכל הרבאק בלי להתמהמה ובלי להתלבט בדיור כפי שעשית בצורה טבעית כל כך!
אך יש לכך המשך.. ר´ צדוק מזהיר אותנו ש"לפעמים יש עננים-וגם הם לטובה"!

זאת אומרת: אתה נמצא בתקופה מצוינת.
-קבע לעצמך יעדים
-קבע לעצמך עיתים.
-תשמח בדרך המדהימה שלך!!
אך אולי החשוב מכל לדעת-עם זאת שאנו בתקופה טובה ומצוינת וכמובן עלינו לשמור עליה כל עוד היא קיימת.
עלינו לזכור-שייתכן ולא תמיד נחוש את ההתקדמות, לא תמיד תהיה התחושה העילאית הזאת. יתכן ולפעמים ישנם עננים- וגם הם לטובה!! צריך לזכור שגם כשאין איזו תחושת "רבאק" גם זה לטובה! וזו הסתכלות חשובה ובריאה שמביאה אותנו תמיד להתקדמות ולהסתכלות חיובית גם בנפילות.
לעיתים התחושה יכולה להיות תחושה "רגילה" וגם בזמנים שלעיתים לא הכל ורוד-אתה תבחר לראות ורוד. כי גם ענן- משהו שמסתיר את כל השמחה הזו, גם בו יש טוב, גם הוא מלמד אותי ומביא אותי למאמץ, להשתדלות גדולה יותר להתקדם!
ולסיום אולי שווה שבמקביל לכל ההתקדמות להיות גם נער גם לשחק לשמוח ולפעול גם במישורים אחרים.
אשריך אחי היקר!!!
שירבו כמותך-פשוטו כמשמעו.
בהצלחה צדיק!
חנן.
Hananb1081@gmail.com