פרידה וחזרה לקראת חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/11/14 00:58 ו בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

ראיתי בהרבה תשובות לשאלות שנשאלת בנושא משיכת זוגיות למשך כמה שנים לקראת חתונה, שהתשובה שלך היא שהאופציה הטובה ביותר היא להיפרד ולחזור כשחתונה עומדת על הפרק.

בתור מי שנמצאת במצב כזה, מתוך חששות שלי עם עצמי והבנה שאולי זו אכן האופציה הכי טובה- איזו ערבות יש לי שבבוא היום נחזור? שלא נפנה לדרכים רחוקות מדי? הפער הוא הרבה פעמים כעבור כמה שנים (במיוחד שנים של שירות צבאי) בלתי ניתן לגישור, וזה גם במקרה שבכלל אף אחד מבני הזוג לא התרחק רחוק מדי מהשני עד כדי כך שאין תקשורת יותר.. השאלה שלי היא איך אפשר במצב של פרידה במטרה לחזור כשחתונה היא רלוונטית לוודא שאכן המצב נשמר כך? שהדרכים לא נפרדות כל כך כך שאינם מסוגלים להכיל האחד את השני יותר? (הרי זה לא שנפגשו כאנשים בוגרים ומוכנים לחתונה אלא הכירו לפני והיו במעין השהייה)

וגם, ההרגשה שלי מול עצמי היא איך יכול להיות שאני במודע בוחרת לסיים מערכת יחסים עם בחור שאני רוצה להתחתן איתו? (כשדיברתי עם הוריי [אני חוזרת בתשובה] הם לא הצליחו להבין איך במשפט אחד אני אומרת שאני שוקלת פרידה מחבר שלי ושאני רוצה להתחתן איתו)

התשובות שלך באתר מסייעות מאוד,

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

באמת אין ערובה לכך שיחזרו אחרי כמה שנים ויתחתנו,

אבל אין ערובה לכך גם אם הקשר ימשך כמה שנים, הרי יש עליות ומורדות.

יתכן וההורים שלך לא מבינים את הבעיתיות שיש בין בחור ובחורה ללא נישואין במשך כמה שנים.

אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן