נושא שחשוב לי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/11/14 15:01 ה בכסלו התשעה

שאלה

שלום שמי ליאל בת 17.5 אני עוברת תקופה של יותר מחצי שנה שקשה לי ומשפיעה עלי.על מצבי הרוח שלי בעיקר. פעם לטוב ופעם לרע. מערער לי את הביטחון והראש שלי לא נמצא במקום בגלל זה. נורא קשה לי ככה. ומשום כך התחלתי לקרוא על נדרים ועל הצורך שלי לנדור כדי לשחרר את זה. אני יודעת בכל ליבי שאני יעמוד בנדר.כמובן שאני אנדור שאני יותר אתחזק ואלמד תורה. ראוי לציין שאני באה ממשפחה חילונית בקושי מסורתית רק אני נוהגת לקרוא כל לילה תהילים ולדבר הרבה עם השם. השאלה שלי האם אני חוטאת עצם זה שאני נודרת למרות שאני אקיים את הנדר? ואם הנדר שלי לא מתקבל אני בכל זאת חייבת לבצע את מה שהבטחתי?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא כדאי לנדור, אלא לקבל על עצמך בצורה חזקה כמו נדר,

תקבלי על עצמך דבר טוב למשך שבוע ואחרי שאת עומדת בו תקבלי לעוד שבוע,

תוכלי בנתיים לשפר למקד יותר את הקבלה שלך.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן