פחדים מפני מוות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/14 19:54 ד בכסלו התשעה

שאלה

שלום.

1 האם האמרה המפורסמת שנשמה מיידעת את האדם לפני שהוא מסתלק מן העולם היא רק לבעלי עמדה רוחנית גבוהה?ישלי מחשבות ודמיונות על המוות שלי..אני פוחדת שזה בגלל זה.

2.האם דמיונות יכולים להיות בקול רק?אני שומעת את הקול שלי בראש נפרד מהמשפחה שלי..זה דמיון או שמסמל משו?

בבקשה לא רק לנסות להרגיע.אלא להגיד תשובה אמיתית.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המוות מפחיד כמעט כל אדם. בהרבה הזדמנויות יש לנו מחשבות על המוות שלנו. אני לא מכיר מקורות תורניים שמספרים על 'איתותים מלמעלה' שמבשרים לאדם על מותו (אמנם יש סיפורים על גדולי ישראל - אבל כמו שאת מציינת, זה קשור ליחידי סגולה).

יכול להיות שנפגשת מקרוב באירוע של אבדן והזעזוע שלך מכך הופך להיות פחד מפני המוות שלך.

אם הפחד מטריד אותך מאוד - זה על פי רוב ביטוי למצוקות רגשיות אחרות שמצטיירות בך כפחד מפני המוות.
לכן אני מציע לך לפנות לטיפול רגשי* כדי לזהות מה באמת מציק לך ולטפל בכך.

*שיחה עם יועצת, עובדת סוציאלית, פסיכולוגית, מטפלת באמנות וכד'