שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/11/14 17:00 ג בכסלו התשעה

שאלה

שלום לרב,

שאלה בנושא שבת ובע"ח

האם בבע"ח קיים עניין של פיקוח נפש??? , האם מותר להתקשר ל"צער בע"ח" או כל מוקד עזרה אחר לבע"ח (או לעירייה- בד"כ הם שולחים וטרינר) בשבת, כאשר ראיתי, למשל, חתול שנדרס ונראה שהוא סובל ואינו יכול לזוז

ומה לגבי אם זהו בע"ח השייך לבעליו, למשל כלב שלי שנפצע במהלך השבת?

תודה.

תשובה

שלום לך

אנו נמצאים בעולם הזה כדי לקיים את מצוות הבורא.

לפי זה שום דבר לא דוחה את החובה לשמור שבת,
אלא שהבורא ציוה אותנו שבמקרה פיקוח נפש של יהודי שבעזרת השם לאחר מכן יזכה לשמור שבתות הרבה אז מותר לחלל עליו שבת אחת כדי שישמור שבתות הרבה.

מי שאינו מצווה בשמירת שבת - אינה לחלל עליו את השבת.

לפיכך -אסור לחלל את השבת כדי להציל בעל חיים.

כמון שמותר ואף מצוה לגוי שאינו מצווה בשמירת שבת לעשות הכל כדי למנוע צער מבעלי חיים

בברכה דוד לוי