הכשרת קערת זכוכית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/11/14 08:52 ג בכסלו התשעה

שאלה

שלום,

בבסיס צבאי יש קערת זכוכית (אין לי מושג אם היא סתם זכוכית או פיירקס) שלא ידוע מה היה שימושה (בשר או חלב, חם או קר)

איך ניתן להכשירה?

תודה רבה.

אשמח לתשובה גם לתיבת הדואר שלי בכיפה.

ערה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לפי הספרדים אין צורך להכשירה.
לפי האשכנזים אם היא סובלת חום (פיירקס) אז הגעלה במים רותחים, אם אינה סובלת חום או שלא ידוע אז השריה של מים בתוך הכלי ל72 שעות , כל 24 שעות להחליף את המים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן