דייט עם בחור

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/11/14 22:32 כט בחשון התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני יוצאת כרגע עם בחור איכותי, למד בישיבה גבוהה והיה מפקד בצבא ביחידה קרבית. יצאנו עד עכשיו לשני מפגשים כשאני צריכה לחכות שבועיים לכל מפגש.

הדייט הראשון היה נחמד והרגשתי שיש חיבור, אבל בפגישה השניה יצאתי די מאוכזבת. הבחור הוא טוב ואני רואה את זה (גם בן דוד שלי שידך בינינו ואני סומכת עליו בעניין הזה) אבל מה שאכזב זה שהוא לא שם לב שקר לי בפגישה, ולא ליווה אותי בלילה לבית (בסוף אני ליוויתי אותו לתחנה מרכזית והלכתי ברגל לאחר מכן). מה שהערכתי זה שהוא הגיע עד אלי פעמיים, והוא נתן לי להתבטא בפגישה והיה קשוב אלי!

עוד דבר, הבנתי שהוא לא יודע איך להתנהל בקשר מבן דוד שלי(כנראה אני הבחורה הראשונה שהוא יוצא איתה)

אז האם אני צריכה לדון אותו לכף זכות? הנושא של הרגישות כלפי חשוב לי בבחור אבל האם זה דבר שאפשר לעבוד עליו? האם זה מעיד משהו לא טוב בבחור? אני מרגישה שאתאכזב אם נסיים את הקשר..

תודה רבה על התשובות!! חודש טוב ובשורות טובות בע"ה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

קורה שבחור לא רגיש למשהו אבל לא מתוך זלזלול אלא חוסר ידיעה או תשומת לב,

אם את רוצה לדעת איפה זה אז תדברי אתו על הענין ולפי התגובה תראי אם הוא רגיש,
אם יאמר לך, סליחה לא שמתי לב אני בא ממוצב עם אפס מעלות הורדתי מעלי כמה שכבות וכו' - זה בסדר,

אבל אם יאמר לך, מה את לוקחת את זב קשה, תעשי קצת ספורט לא יהיה לך קר, זו בעיה ברגישות.

זה לא הזמן לדון לכף זכות אלא צריך לשים כל דבר על השולחן ולברר אותו כמובן בנעימות.

זה טוב שאת שמה לב לכך שגם הוא מתאמץ.

בברכה,

דני ארגמן