שבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/11/14 13:04 כז בחשון התשעה

שאלה

שלום רב.

אני בתהליך של חזרה בתשובה כבר למעלה משנה וברוך השם מתחזקת כל פעם בעוד דברים.

יש לי שאלה לגבי סעודות שבת

אני יודעת שצריכות להיות 3 סעודות שהראשונה בהן היא ליל שבת עם קידוש על יין ולחם

השאלה שלי היא בנוגע לשתי הסעודות השניות

מה הזמנים שנהוג לאכול אותן , על מה מקדשים בהן(יין /לחם/גם וגם)

והאם בבוקר שבת אפשר לאכול ארוחה חלבית ואז בצהריים את הבשרי(חמין לצורך העניין)?

תודה מראש.

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות.

אקדים ואציין שאם את במשפחה בה לא כולם מתקדמים בקצב שלך תקפידי שההתקדמות שלך תוסיף אהבה וקידוש השם ולא תיצור קשיים ועגמת נפש אצל אחרים.
לקבלת הדרכות פרטניות בענין - את יכולה להתקשר אלי הביתה 098987548.

לשאלותיך -
בסעודה השניה, לאחר שחוזרים מתפילת שחרית בבית הכנסת, מקדשים ויש חובה לאכול לחם וגם לחם משנה.
(יש מקומות בהם עורכים קידוש ואוכלים מזונות ואחרי כמה זמן אוכלים את הסעודה עם לחם ולחם משנה)

את סעודה שלישית אוכלים אחרי הצהרים, לאחר תפילת מנחה. בה אין קידוש, ולכתחילה צריך לאכול בה לחם ולבצוע על לחם משנה.

בשבת יש מצווה להתענג. חכמים קבעו כחובה את סעודת שבת אבל אין חובה לאכול אוכל בשרי בשבת בכלל.
אתם יכולים לאכול חמין, אם זה טעים לכם, בכל סעודה שתרצו. אם אתם מעדיפים ארוחה חלבית - ניתן לאכול כך גם בכל סעודות השבת.

בברכה דוד לוי