יום גיבוש בעבודה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/11/14 07:51 כז בחשון התשעה

שאלה

שלום הרב.

בחודש הבא מתקיים אצלנו בעבודה ימי גיבוש לכלל העובדים.

יומיים בבית מלון (לילה מחוץ לבית) עם מסלולי טיול, הרצאות ונאומים.

ההנהלה לא נותנת אפשרות להביא את בני הזוג לימים האלו.

מצד שני, ההנהלה נוהגת ביד קשה (אי קידום בתפקיד, עיכוב קבלת תקן קבוע וכו') כלפי מי שבא.

דיברתי עם אישתי על כך והחלטנו להתיעץ עם הרב.

במהלך היומיים הללו יש פעילויות מקבילות וכל אחד בוחר לעצמו מה לעשות כל פעם.

כמובן שבמידה ואני יצא לזה, נתארגן קבוצת חברים דתיים לבחור את אותה פעילות, להיות יחד באוכל וכו'..

הפעילויות עצמם מותאמות לציבור דתי, ותמיד יש חלופה לדתיים.

רציתי לשאול את דעתו של הרב בנושא. כיצד לנהוג.

אגב, בקבלה לעבודה ציינו בפני שקיימים אירועי גיבוש כאלו (מעין תנאי קבלה למשרה) אך לא נאמר לי פרטים על אופי האירועים וכו'..

תשובה

שלום לך

מקום העבודה אינו מקום לבילוי חברתי. יחד עם זאת המעביד צריך לצורכי העבודה לגבש את העובדים.

בד"כ אני ממליץ לעשות זאת ללא לינה או עם בנות הזוג.

כמו בכל דבר יש גם יוצאים מן הכלל וזה נתון לשיקול דעתך ובעיקר לשיקול הדעת של אשתך.
צריך להתבונן
1. מי החברים לעבודה (הרוב המוחלט גברים או נשים)
2. איזה אוירה תהיה שם בעיקר בין הפעילות - האוירה קובעת לפעמים יותר מכל דבר אחר (האם זה ענין רציני כמו הרצאות ועיון). מה סגנון הדיבור של העובדים ?
3. מה סגנון הפעילות הכללי. לא מספיק שיש פעילות נפרדת לציבור דתי אלא גם השאלה מה הפעילות לציבור המעורב כיון שאחרי פעילות זולה וכד' האנשים חוזרים ב'ראש' אחר.
4. מה טיב הציבור הדתי שיש שם ומה האחוז שלו - האם הוא יחליש אותך או יחזק אותך (לפעמים זה יותר משמעותי מאשר האחרים)
5. ובאופן אישי האם אתה בעבודה, במחלקה שלך, סמוך לנשים ? האם אתה מתחבר בקלות לנשים ? כיצד ובאיזה גיל הנשים בעבודתך.

סיכום
עדיף לצאת רק ליום אחד - כך מצד אחד תשתתף ומצד שני לא תשאר ללילה. (ניתן לנמק זאת בנימוקים שונים לפי הצורך)
אם זה מאד משמעותי שתצא ליומיים - עשה מה שאשתך רוצה.
היא האדם הקרוב אליך המכיר אותך היטב והיא גם תשלם את המחיר של חוסר קידום וכד'.

בהצלחה דוד לוי