איך אוכלים ירקות ועלים מהגינה הביתית בשמיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/11/14 18:15 כד בחשון התשעה

שאלה

שלום,

עלי רוקט, בזיליקום, נענע , ועוד... איך אוכלים את מה שגדל עכשיו?

האם צריך להודיע שהם הפקר?

זו בעיה?

תודה.

תשובה

שלום לכם,

שאלתך היא על צמחים רב שנתיים - אותם ניתן לאכול ולשתות ללא ספק.
מותר ואולי אף מצווה לשתות אותם (והתה קדוש בקדושת שביעית)
אם יש שאריות קטנות - מותר לשוטפן בכיור.
אם יש שאריות רבות - להידור יש להניחם בצד יומיים ולאחר מכן לשים אותם בתוך שקית בפח. מי שאינו מהדר מניח אותם מיד בפח בתוך שתי שקיות שאחת מהן לא סתומה.
אין לעשות בתבלינים אלו שימוש שאינו אכילה/ שתיה /בישול/חליטה וכד' (אסור להכין ממנו תרופות וכד')

עליך לאפשר לכל אחד לקטוף מהם לצרכי משפחתו לכמה ימים. אתה גם יכול לקטוף עבורו אם הוא מבקש.
אין צורך להפקיר בפירוש - הוא מופקר, ואם תרצה אז תודיע לציבור

בברכת שבת הארץ שלום
דוד לוי