הסרת מזוזות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/14 07:07 כג בחשון התשעה

שאלה

שלום רב,

בקרוב אכנס לגור בדירה שכורה.

המהלך הכנות הדירה הסרתי את מזוזת הבית במטרה לקבוע חדשות כמובן שלא אכנס לדירה עד שלא אקבע מזוזות בפתחי הבית

השאלה שלי האם המעשה הוא מותר או שעשיתי טעות ולא הייתי צריך להסיר את המזוזות (הבית היה ללא מזוזות כמה ימים אבל לא גרנו שם רק הכנות הובלות צבע וכו..

את המזוזות הקודמות החזרתי לדייר הקודם)

תודה מראש,

ערן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לכתחילה אין להסיר מזוזות מהבית, אלא א"כ שמים אחרות. אבל בדיעבד אין זה איסור אם לא גרו שם.

בהצלחה ויישוב טוב

שבוע טוב וחודש מבורך
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום