ברכת המזון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/09/03 19:02 ד באלול התשסג

שאלה

בסיעתא דשמיא לק"י.

שלום לכבוד הרב,

אם אכלתי במקום אחד ולאחר עברו 72 דקות שכחתי לברך והריני נמצאת באותו המקום, אני צריכה לברך? עם הזכרת שם השם או לאו?

ואם זה לא היה במקום אחד? למשל בביצפר ואז כשחזרתי נזכרתי... אבל עדיין עברו 72 דקות! ? אם התכוונתי ב'מוציא' להוציא גם את מה שאני אוכלת באותו רגע וגם את מה שאני אוכל בעוד חצי שעה לדוג', בבית אחר... מותר?

ועוד שאלה קטנה: אם לא התפללתי ערבית עד אחרי 12, מותר לי להתפלל? עם קריאת שמע? ברכות בלי ברכות? אני די מבולבלת.. אם לא יטריח יותר מדי אנא פרט בבקשה..!

תודה רבה ושלמץ.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)בשו"ע סימן קפד' סעיף ה נפסק ששיעור הזמן הוא "עד שיתעכל המזון בבמעיו"
יש האומרים שזה זמן של כחצי שעה ויש האומרים שזה זמן של 72 דקות.
על כן אם את נמצאת באותו המקום בו אכלת אז תאכלי עוד כזית לחם ואז תברכי ברכת המזון.
ואם אין יכולת לעשות אז זה אז יש לך לשמוע את ברכת המזון מאחרים ולבקש מהם לכוון עלייך ואם גם זה לא ניתן אז תברכי את ברכת המזון ללא הזכרת שם השם והברכות אלא רק בהרהור הלב.

2)אם הייתה לך כוונה בתחילת הסעודה לאכול בכל השטח של הבית אז את יכולה לברך ברכת המזון.ואם את נמצאת במקום אחר ולא התכוונת.אז הפסדת את הברכה ותנהגי כנ"ל.
3)לכתחילה יש להתפלל ערבית עד חצות ובדיעבד עד עלות השחר.

בברכה,

עוזיאל

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן