תפילה וברכות למי שאינו יודע לקרוא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/14 23:31 יז בחשון התשעה

שאלה

בס״ד

יש לי חבר שהוא לא יודע קרוא וכתוב (אין לו מוגבלות או משהו כזה הוא פשוט לא יודע) השאלה היא האם הוא יכול בתפילות ובברכות פשוט לענות אמן ולצאת ידי חובה? ובערבית שאין חזרת שליח ציבור בתפילת שמונה עשרה מה יעשה? תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עיין שו"ע סי' תקצד, לדעת מרן אי אפשר להוציא ולדעת הרמ"א המתפלל בלחש יגביה קולו קצת והשומע ישמע ויאמר מילה אחר מילה ובזה יוצא ידי חובה. אבל בודאי שאמן בלבד לא מספיק.

שבוע טוב וחודש מבורך
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום