דתי לאומי, מה הגדרתו?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/11/14 05:59 יז בחשון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם דתי לאומי זה כמו רפורמי? או קונסרבטיבי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

רפורמי או קונסרבטיבי אלו זרמים שבמוצהר לא מחויבים לשמור הלכה על פי המסורת היהודית (שלחן ערוך וכד')
דתי לאומי מחויב כלפי שמירת הלכה מלאה (שלחן ערוך). לכן הוא לא רפורמי ולא קונסרבטיבי.

הייחוד של דתי לאומי (השוני שלו מהחרדים) הוא אוהב את כל עם ישראל ונאמן לארץ ישראל ומדינת ישראל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן