שמחה ועצב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/11/14 21:37 טז בחשון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מטופל על ידי פסיכאטר ופסיכולוגית לאחר משבר גם באומנה וגם במצב נפשי מסויים ומאז אני בטיפולים כבר יותר מ4 שנים.

הבעיה שלי היא חוסר איזון בין שמחה לעצב .

אני בחור מאמין מאוד ומתיחס לכל הדברים שקוראים לי בחיים לפי האמונה הפשוטה שהשם רק נותן טובה ולא רעה ושהשם אוהב ורוצה בקירבתי תמיד .

ואפילו שיש לי גם יסורים מידי פעם אני כלל איני מחשיב אותם בתור יסורים כי אני רואה בהכל מין השגחה פרטית של השם עליי .

חשוב לציין שאני מיתחזק בהדרגה ולא מזמן גם התחלתי לשמור שבת ועוד מספר מצוות ...

אני גם משתדל להיתחזק בנושא הצניעות וכל הקשור לנושא שמירת הבירת .

ולרוב בעיקר לאחר השבת הקדושה אני מרגיש רמות שמחה ברמה לא מבוקרת , אני חש אהבה גדולה להשם וגם לסובבים אותי

אני מרגיש כאילו בהרמוניה מושלמת ...סוג של גן עדן כזה ...

ממש חוויה רוחנית שאין שווה לה .

הפסכלוגית שלי טוענת שיש לי כנראה חוסר איזון בין שני המצבים בין שמחה לעצב, וכי במצבים שבהם אני שרוי בשמחה המוח שלי פשוט מגביר את השמחה למימדים גבוהים הרבה יותר .

כמובן שאני גם נוטל תרופא שגורמת לי לסוג של איזון כזה או אחר .

השאלה שלי היא האם זה סוג של עונש שהשם נתן לי כדי לפתור אותי מן העולם האמת ולתת לי את שכרי בעולם הזה על ידי תענוג שכזה או לא ואם לא איך אפשר להישתלב עם כל המערכת הזו של המצוות ושמירת הברית ועדיין להיות מאוזן בנפשי ?

אני מרגיש שכל פעם שאני שומר על הברית כל האנרגיה הגופנית והחום שלה שהיה חס ושלום צריך לצאת לדבר עברה נאגר אצלי בלב ואין לי איך לאגור אנרגיה שכזו .

סליחה על הניסוח הארוך

תודה ויום טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עונש של עונג בעולם הזה כדי למנוע עולם הבא נאמר רק על רשעים גדולים מאוד, כאלה שיש להם עונג והצלחה גדולה מאוד בעולם הזה.
לא נראה שמדובר במקרה שלך - שהרי אינך רשע גדול חס וחלילה וגם אין לך עונג כל כך גדול בעולם הזה, בסך הכל יש לך גם קשיים שונים בחיים.

אני מציע לך לקבל בשמחה ובאהבה את גודל השמחה שיש לך ולא לחשוש שיש כאן איזשהו עונש.

המחשבה על עודפי אנרגיות כתוצאה משמירת הברית לא נראית לי משכנעת. יש הרבה מאוד אנשים ששומרים ברית וזה לא מעמיס עליהם כל כך הרבה אנרגיות.
יתכן שהדברים קשורים לעבודת המוח שלך, כפי שמהפסיכולוגית שלך מסבירה.
אני ממליץ להיעזר בטיפול כדי להגיע לאיזון נכון במוח וממילא יגיע איזון נכון לרגשות שלך.

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן