מס' שאלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/14 17:05 יב בחשון התשעה

שאלה

היי שלום יש לי מספר שאלות.

אני מתחזק ב"ה ..חצי שנה כמעט.

מתפלל כל התפילות והכל עדיין לא במניין. האם אני מקבל שכר על תפילות אלו שללא מניין?

שאלה שנייה:

אני התחלתי לשמור שבת רצוף,ובין לבין קורה שאני לא שומר שבת אחת ב 10 שבתות ..נופל כמו שאומרים.. מה עם כל השבתות ששמרתי ומה עם כל זה....שאני מתפלל 3 תפילות שומע הרצאות. עם כיפה .ברכת מזון נטילת ידיים...האם הכל נשמר?.

שאלה שלישית:

אם אני עושה התבודדות.ונניח אני רוצה לעשות בחדר ויש רעש מההשכנים ואני רוצה לשים אוזניות ולשמוע בוא נגיד צלילים של ים טבע או משהו כזה זה אפשרי?.....או שחייב להיות ככה בלי שום אמצעי?

שאלה רביעית: אם אני רוצה לקנות תלמוד בבלי. איך זה בדיוק הולך? בכמה חלקים? אין משהו ב 6 חלקים נניח ולא ב 20? ובין כמה המחירים נעים בערך?

תודה רבה כבוד הרב

מקווה שתקרא ותגיב לשאלותיי..מאוד חשוב לי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יישר כח על כל מעשיך, וראה שמחה בכל דרכיך.
א. גם עת תפילת יחיד יש שכר, אבל בציבור שכרו הרבה מאד.
ב. כל מעשיך בספר נכתבים הטובים והרעים, אין מחיקות על הכל הקב"ה בא עם האדם לדין, אבל אם האדם מגלה לו את רצונו האמיתי הקב"ה רב חסד מטה כלפי חסד.
ג. תעשה כל מה שטוב לך ומועיל לך. אין כל חובה לעשות התבודדות, אם אתה רוצה וזה עוזר לך אתה יכול להמשיך ולעשות ובלבד שיועיל.
ד. אינני יודע מחירי ספרים. עדיף לקנות ש"ס שתוכל ללמוד בו, ועליך לגשת לחנות ולבדוק מה מתאים לך.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום